Napotki za dobro izbiro NFC čitalnikov za vašo aplikacijo
09. Oktober 2023
NFC (Near Field Communication) tehnologija se uporablja v različnih informacijskih rešitvah, vključno z mobilnimi aplikacijami, namiznimi programi in vgrajenimi sistemskimi rešitvami.
Omogoča brezstično komunikacijo med napravami, ki so opremljene z NFC čipi, le ta pa  poteka na kratkih razdaljah, običajno do nekaj centimetrov.

Ko izbiramo primerni NFC čitalnik moramo upoštevati katero NFC funkcionalnost želimo doseči s čitalnikom,  združljivost z operacijskim sistemom, podprte standarde, robustnost zasnove, ceno…
Pregled primerov, kjer vam bodo NFC čipi poenostavili delo
22. November 2021
NFC tehnologija je na trgu že nekaj desetletij in se ne razlikuje veliko od drugih RFID tehnologij. Načelo delovanja je zelo podobno. Ko majhen brezkontaktni čip z anteno sprejme signal od čitalnika, sporoči nazaj nekaj informacij. Ta tehnologija je v zadnjih letih pridobila še večjo prepoznavnost in uporabnost, saj jo zdaj v pametne telefone vgrajujejo verjetno že vsi proizvajalci telefonov. Ti telefoni lahko varno komunicirajo s POS terminali med bančnimi transakcijami, lahko kodirajo NFC čipe, berejo NFC oznake in komunicirajo tudi z drugimi NFC telefoni.

Ta tehnologija temelji na bližini, kar pomeni, da običajno deluje le nekaj centimetrov od čitalnika ali pa se morate dejansko dotakniti NFC oznak ali druge NFC naprave.

NFC čipe lahko vgradimo v različne izdelke, da jih lahko prepoznamo in preverimo njihovo pristnost. Ljudje lahko uporabljajo NFC ključke za odklepanje vrat, beleženje prisotnosti na delovnem mestu itd. NFC lahko zažene spletne strani, odpre video predstavitve, zadnja leta pa je ta tehnologija vse bolj prisotna v rešitvah za mobilno plačevanje.

Ker so možnosti uporabe tako rekoč neomejene, smo povzeli 13 tipičnih primerov uporabe NFC tehnologije.
Kodiranje NFC čipov še nikoli ni bilo tako preprosto
15. Maj 2019
NFC Tools je brezplačna mobilna aplikacija, ki omogoča branje in pisanje na NFC nalepke in druge NFC medije. S pomočjo programa NFC Tools lahko svoje NFC medije sprogramirate tako, da odprejo želeni url ali izvedejo katero od številnih možnosti, ki jih NFC tehnologija omogoča.   

S pritiskom na "Read" preberete lastnosti NFC / RFID medija, kot so...

Strokovni članki

Vsi članki
1